ua en ru

КВУ заявляє про спроби масових фальсифікацій виборів у Луганській області

КВУ заявляє про спроби масових фальсифікацій виборів у Луганській області

Демократичний і відкритий характер виборчого процесу в Луганській області опинився під загрозою. Про це повідомив генеральний директор Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

За його словами, в 114 виборчому окрузі відбувається спроба масової фальсифікації результатів виборів, а саме виключення зі складу дільничних комісій представників ряду політичних партій.


"ОВК 114 округу після подань кандидатур на членів ДВК та спостерігачів від одного з кандидатів, було прийнято рішення про скасування реєстрації членів ДВК від кількох політсил", - повідомив генеральний директор КВУ.

На думку Олексія Кошеля, така ситуація ставить під загрозу проведення демократичних виборів в Луганській області і може вплинути на результат волевиявлення виборців.

"За інформацією наших спостерігачів, персональні дані членів ДВК були використані для подачі кандидатур в тому числі і на офіційних спостерігачів. В результаті окружком №114 спочатку зареєструвала офіційних спостерігачів від одного з кандидатів, а потім скасувала реєстрацію членів ДВК, які були зареєстровані спостерігачами", - заявив Кошель.

На думку генерального директора Комітету виборців, у 114 окрузі підготовлюється ґрунт для масової фальсифікації результатів виборів.

"Такі маніпуляції вказують на підготовку до спотворення результатів виборів. КВУ закликає учасників виборчого процесу дотримуватися норм виборчого законодавства, а правоохоронні органи дати оцінку діям фальсифікаторів", - підсумував Олексій Кошель.

Як відомо, раніше, правозахисник Ігор Слєсарьов повідомив про фальсифікації виборчих документів головою ОВК 114 округу, представником "Опозиційного блоку" Євгеном Байрамовим. За словами правозахисника, представниками "Опозиційного блоку" були підроблені близько 300 підписів, на підставі чого суб'єкти виборчого процесу втратили своєї квоти виборчої комісії.