ua en ru

Китаю слід встановити на своєму внутрішньому ринку однакові правила гри для всіх підприємців, - ЄТП в КНР

Китаю слід встановити на своєму внутрішньому ринку однакові правила для всіх підприємців, якщо Пекін хоче зберегти привабливість для іноземних інвесторів і досягти збалансованого зростання економіки. Про це йдеться у щорічному звіті Європейської торгової палати (ЄТП) у КНР, передає Deutsche Welle.
У ході представлення документа голова ЄТП Жак де Буассесон поскаржився на «відсутність помітних кроків у створенні більш відкритого ринку». Одночасно представництва 1400 європейських фірм в Китаї вимагають припинити економічну дискримінацію в процесі видачі сертифікатів та ліцензій.
«Нова політика китайського уряду, яка проявляється в перевазі місцевих підприємців з метою заохочення вітчизняних інновацій, ускладнює доступ іноземців до китайського ринку. Якщо Пекін не змінить свою політику, він ризикує втратити можливість збалансованого розвитку економіки. Крім того, в Європі може скластися уявлення про Китай як про безвідповідального торгового партнера. Китайське керівництво повинне слідувати своїм обіцянкам і в майбутньому налагодити більш тісну співпрацю з іноземною економікою», - йдеться в доповіді ЄТП.