ua en ru

Китайська нафтова корпорація CNPC купить перуанські активи Petrobras за 2 млрд дол

Китайська національна нафтова корпорація, найбільша нафтогазова компанія в країні, на порозі укладання угоди про купівлю активів бразильської держкомпанії Petroleo Brasileiro в Перу за більш ніж 2 млрд дол. Про це повідомляє "Росія 24".

Як передбачається, про угоду буде оголошено вже в наступному місяці, повідомив один з людей, знайомих з ситуацією.

Petrobras, у якого найбільший обсяг заборгованості серед інших приватних нафтових компаній, що займається продажем активів для фінансування проектів з видобутку нафти з глибоководного шельфу.

Бразильська держкорпорація реалізувала нафтові блоки і трубопроводи в Колумбії британської компанії Perenco за 380 млн дол.

Згідно інформації, розміщеної на сайті Petrobras, компанія прийшла в Перу в 1996 р. На сьогоднішній день обсяг добового виробництва становить 16 тис. барелів, у компанії є частки в геологорозвідувальних активах Maranon, Huallaga і Madre de Dios.

Бразильська нафтовидобувна компанія, яка повідомила про 40% падіння прибутку в III кварталі 2013 р., планує виділити 237 млрд дол. для будівництва НПЗ і розробки глибоководних проектів протягом найближчих п'яти років до 2017 р.