ua en ru

Китайська Lenovo підтвердила, що за підсумками III кварталу 2011 р. вийшла на друге місце в світі з поставок ПК

Китайська Lenovo Group за підсумками III кварталу 2011 р. (II фінансового кварталу компанії) стала другим найбільшим у світі вендором персональних комп'ютерів (ПК) після американської Hewlett-Рackard. Про це повідомляється в прес-релізі Lenovo за наслідками діяльності за липень-вересень 2011 р.
За минулий квартал постачання ПК Lenovo на світовий ринок збільшилися на 35,8% в річному численні, а ринкова частка компанії виросла до 13,5%, говориться в її повідомленні.
Раніше аналітичні компанії International Data Corp. (IDC) і Gartner повідомляли, що в минулому кварталі Lenovo вийшла на друге місце в світі з поставок ПК, обійшовши по цьому показнику американську Dell. За даними IDC, за квартал Lenovo поставила близько 12,6 млн машин.
"Всього лише за два квартали Lenovo піднялася з четвертого рядочка на другий в списку найбільших вендорів ПК", - повідомив у прес-релізі виконавчий директор Lenovo Ян Юаньцін, додавши, що надалі компанія планує не тільки утримувати лідерство в сегменті традиційних настільних комп'ютерів, але і розширювати свою присутність на ринку смартфонів і планшетних комп'ютерів.
Чистий прибуток Lenovo в II фінансовому кварталі (липень-вересень 2011 р.) виріс в порівнянні з аналогічним періодом роком раніше на 89% - до 144 млн дол. Виручка групи збільшилася на 35% - до 7,79 млрд дол. Показники перевершили консенсус-прогнози аналітиків.
Lenovo Group - китайська комп'ютерна компанія з лістингом у Гонконзі. У 2005 р. Lenovo придбала бізнес з виробництва персональних комп'ютерів International Business Machines (IBM).