ua en ru

Китайська Lenovo відкриває виробництво в США

Другий найбільший у світі виробник комп'ютерів - китайська компанія Lenovo - будує свою першу фабрику в США. Про це повідомляє "Росія-24".

Китайська компанія стверджує, що невелике виробництво - всього сто робочих і лінія вартістю кілька мільйонів доларів - стане плацдармом для просування в Америці, а не одноразовою "рекламною акцією".

Будівництво фабрики в Північній Кароліні вже почалося. Незважаючи на те, що вартість праці в США значно вище, ніж у Китаї, Lenovo вважає присутність на американській території стратегічним завданням. По продажам на одному з головних ринків світу китайська компанія займає лише четверте місце.

Президент американського підрозділу Lenovo Девід Шмук порівнює запуск виробництва в Америці з інвестиціями в зелені технології. Це не вигідно для бізнесу не з точки зору продажів, але дозволяє підвищити його репутацію в очах споживачів.

Цікаво, що головні конкуренти китайської Lenovo - Hewlett-Packard, Dell і Apple - комп'ютери в США більше не збирають. Вони віддають перевагу дешевому та ефективному виробництву в КНР замість підтримання іміджу.

Lenovo Group - китайська комп'ютерна компанія з лістингом в Гонконзі. У 2005 р. Lenovo придбала бізнес з виробництва персональних комп'ютерів International Business Machines (IBM). Капіталізація компанії становить 21 млрд дол. Чистий прибуток компанії за 2011-2012 фінансовий рік, що завершився 31 березня 2012 р., виріс більш ніж на 73% і склав 473 млн дол.

Читайте також: Китайська Lenovo заперечує факт ведення переговорів про купівлю фінської Nokia