ua en ru

Китайська компанія займеться проектом будівництва четвертої гілки метро у Києві

Китайська компанія займеться проектом будівництва четвертої гілки метро у Києві Фото: китайська компанія займеться проектом будівництва четвертої гілки метро у Києві

Китайські фахівці досліджують технічні, фінансові та правові деталі

Київська міська державна адміністрація підписала меморандум про співпрацю з китайським консорціумом, у який входять компанії "China Railway International Group" і "China Pacific Construction Group" за проектом будівництва четвертої лінії метро в Києві. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"Консорціум виступає у якості управляючого партнера, який має великий досвід в галузі будівництва об'єктів інфраструктури. Фахівці китайської сторони проведуть дослідження поточного стану реалізації проекту "будівництво 4-ї лінії метро в Києві", яке буде розглядати технічні деталі; обсяг фінансових ресурсів і правовий спосіб, завдяки якому проект буде реалізований до кінця. Також дослідження буде включати оцінку юридичної і фінансової життєздатності проекту, у тому числі техніко-економічне обґрунтування і кошторис витрат", - розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Так, згідно з документом, консорціум може виступати в якості підрядчика, який працює за схемою ЕРС (проектування, закупівля і будівництво) і виконувати "проекти" по моделі EPC + F (проектування, закупівля, будівництво і фінансування). В рамках цього проекту консорціум буде надавати допомогу КМДА в залученні коштів від китайських фінансових установ, що дозволить налагодити співпрацю з урядом Китаю і реалізувати великі інфраструктурні проекти.

Нагадаємо, раніше в КМДА повідомили, що минулого року Київ отримав від зарубіжних донорів близько 5 млн доларів технічної допомоги для інфраструктури.