ua en ru

Китайська компанія має намір вкладе 60 млн дол в будівництво в Молдові заводу з виробництва сонячних батарей

Китайська компанія Shangdong AUHUA вкладе 60 млн дол. в будівництво в Молдові заводу з виробництва сонячних батарей. Про це сьогодні на прес-конференції в Кишиневі повідомив директор Shangdong AUHUA Аньсян Чен, відзначивши, що завод буде побудований в Оргіїві, повідомляє РБК.

Підприємство буде випускати сонячні батареї з гарячого водопостачання, теплопостачання та електропостачання, які будуть реалізовуватися в країні, а також постачатися за кордон. Як зазначив Аньсян Чен, Shangdong AUHUA вважає майбутній проект у Молдові успішним, оскільки в республіці дуже багато сонячних днів у році, і використання елементів для отримання сонячної енергії призведе до економії значних коштів. Крім того, з пуском заводу в країні з'явиться близько 2 тис. нових робочих місць.

Строки початку будівництва заводу та здачі його в експлуатацію поки не називаються. Як заявив виконавчий директор Організації із залучення інвестицій та просування молдавського експорту Андрій Тімуш, використання альтернативного джерела енергії дозволить Молдові заощадити величезні кошти на опаленні, енергопостачанні і обігріві води. Енергію сонячних батарей планується використовувати, в тому числі, для освітлення вулиць, опалення та постачання гарячої води лікарень, шкіл, будинків. Систему можна використовувати і взимку, тому що сонячні батареї здатні вловлювати тепло навіть у холодну пору року і в хмарні дні.

Компанія Shangdong AUHUA, створена в 2002 р., - одне з найбільших підприємств з виробництва сонячних елементів у Китаї.