ua en ru

Китайська гречка не буде поставлена в Держрезерв, - Р.Бровді

Китайська гречка не буде поставлена в Державне агентство резерву України (Держрезерв). Про це в ході прес-конференції повідомив генеральний директор компанії "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді, передає кореспондент РБК-Україна.

"Куплена гречана крупа не передбачається для постачання до якого-небудь резервного фонду країни. Це стосується і інтервенційного фонду країни, і Державного резерву країни", - сказав Р.Бровді. Він відзначив, що вся куплена в Китаї гречка буде реалізована через роздрібні торгові мережі. За його словами, ці обсяги ввезеної гречки будуть реалізовані через торгові мережі протягом подальших двох-трьох тижнів.

"Урядом було озвучено побажання, необхідність здійснити закупівлю даної продукції на зовнішніх ринках... На придбання гречки не витрачено ні копійки бюджетних коштів, це виключно комерційний проект, здійснюваний компанією "Хліб Інвестбуд" в рамках узятих на себе зобов'язань державної продовольчої зернової корпорації України (ДПЗКУ), і видано доручення компанії "Хліб Інвестсбуд" як структурному торговому підрозділу ДПЗКУ для здійснення даної закупівлі" - сказав Р.Бровді.