ua en ru

Китай виступає за поступову і строго розплановану реформу міжнародної валютної системи

Представники китайської делегації на переговорах у Вашингтоні в рамках Стратегічного і економічного діалогу США і КНР заявили, що виступають за поступову і строго розплановану реформу міжнародної валютної системи. Вони також пообіцяли розширити імпорт зарубіжних товарів у Китай, на чому наполягає американська сторона. Про це повідомляє BBC.

Стратегічний та економічний діалог США і КНР проходить в двосторонньому форматі раз на рік по черзі в столицях двох держав. Цей формат зустрічей проводиться на найвищому рівні і вважається найбільшим американо-китайським саммітом.

Однією з головних тем для американської сторони є недооціненість китайської валюти і обмеження, які накладає Китай на імпорт. Китай виступає за поступову і строго регульовану лібералізацію курсу своєї валюти.

Необхідність реформи міжнародної валютної системи викликана тим, що недосконалість діючої системи призвела до міжнародної фінансової кризи.

Нагадаємо, сьогодні США і Китай уклали угоду, яка окреслює рамки співробітництва двох значних світових економік у сфері торгівлі та інвестицій.