ua en ru

Китай вніс альтернативну енергетику в список пріоритетних галузей економіки

Китай опублікував новий офіційний список пріоритетних галузей економіки, які будуть користуватися держпідтримкою в першу чергу. Поряд з пріоритетними галузями, що входять у категорію "заохочувані", в списку також представлені сектора, підтримку яких слід обмежити або зовсім заборонити. Новий список, який буде служити орієнтиром як для місцевих регуляторів, так і для іноземних інвесторів, опублікований Національною комісією з розвитку і реформ КНР (NDRC) і замінює попередню версію документа, складену в грудні 2005 р., передає РБК.
"Низка виробництв, пов'язаних зі сталлю, кольоровими металами та будівельними матеріалами, має в своєму розпорядженні серйозним надлишком потужностей, у зв'язку з чим ці виробництва більше не будуть заохочуватися", - повідомила, зокрема, урядова комісія. Навпаки, в список "заохочувані" внесено такі сфери, як альтернативна енергетика, обладнання та техніка для міського залізничного транспорту, пристрої для контролю за громадською безпекою, системи автоматичного контролю в автомобілях і системи точного позиціонування.
Як зазначає агентство Reuters, проекти зі списку "заохочувані" характеризуються відносною легкістю отримання урядових дозволів на їх реалізацію та користуються різноманітними податковими та кредитними преференціями.