ua en ru

Китай включив ядерну енергетику в список пріоритетних галузей економіки країни

Китайський уряд планує заохочувати виробництво високотехнологічних ядерних реакторів і розробку урану. Таку інформацію сьогодні поширила Національна комісія з розвитку і реформ КНР (NDRC), передає Reuters.

Крім того, в повідомленні комісії йдеться, що держава також буде підтримувати розвиток таких технологій, як поділ уранових ізотопів, обробка використаного палива, а також запобігання виникнення радіації та її виявлення. Таким чином, ядерна промисловість була включена до списку заохочувані галузей економіки КНР, опублікований напередодні.

Нагадаємо, до нього увійшли такі сфери, як альтернативна енергетика, обладнання та техніка для міського залізничного транспорту, пристрої для контролю за громадською безпекою, системи автоматичного контролю в автомобілях і системи точного позиціонування. У той же час поряд з пріоритетними галузями в списку також представлені сектора, підтримку яких слід обмежити або зовсім заборонити. Зокрема, ряд виробництв, "пов'язаних зі сталлю, кольоровими металами та будівельними матеріалами, має в своєму розпорядженні серйозним надлишком потужностей, у зв'язку з чим ці виробництва більше не будуть заохочуватися". Новий список замінив попередню версію документа, складену в грудні 2005 р.