ua en ru

Китай вдвічі знизив мита на американські товари на 75 млрд доларів

Китай вдвічі знизив мита на американські товари на 75 млрд доларів Ілюстративне фото (eubam.org)

Рішення стосується мит, які були введені в ході торгової війни

Китай вдвічі знизив ставки додаткових тарифів на деякі імпортовані з США товари на суму близько 75 млрд доларів. Про це повідомляє Комітет з митних мит при Держраді КНР.

Як наголошується в повідомленні, рішення набуде чинності 14 лютого і дозволить вдвічі знизити 10%-у і 5%-у ставки додаткових тарифів, які були введені на список американських товарів з 1 вересня 2019 року.

Китай прийняв рішення удвічі скоротити тарифні ставки після того, як 16 січня 2020 року США оголосили про зниження 15%-х додаткових тарифів на китайські товари на суму близько 120 млрд доларів з 14 лютого цього року, повідомив представник комітету.

За повідомленням комітету, інші додаткові тарифні заходи продовжать здійснюватися у відповідності з правилами, при цьому продовжиться робота по звільненню імпортуються з США товарів від додаткових тарифів.

Нагадаємо, 15 січня США і Китай підписали першу фазу торгівельної угоди. Угода передбачає зобов'язання Пекіна з додаткову закупівлю товарів США, а також містить обмеження на зниження обмінного курсу. Президент США Дональд Трамп назвав цю угоду кращою в історії Америки.

Президент США Дональд Трамп заявив, що підписання першої фази торговельної угоди з Китаєм є найбільшою угодою в історії США.