ua en ru

Китай збільшив споживання золота в І півріччі на 54%

За даними Китайської асоціації золота, цього року Піднебесна може стати найбільшим споживачем золота, оскільки споживання фізичного золота в першому півріччі виросло на 54%.

За даними Китайської асоціації золота, цього року Піднебесна може стати найбільшим споживачем золота, оскільки споживання фізичного золота в першому півріччі виросло на 54%. Про це повідомляє телеканал "Росія 24".

Загальний обсяг спожитого золота в першому півріччі, зокрема ювелірні вироби, злитки, монети і промислове виробництво, виріс до 706,4 тонн, що більше на 268, 8 тонн в порівнянні з тим же періодом роком раніше.

На сайті асоціації була розміщена інформація, згідно з якою ювелірне споживання виросло на 43% до 383,9 тонн, тоді як споживання злитків золота виросло на 86,5 до 278, 8 тонн.

За даними Всесвітньої золотої ради, Китай, в той момент коли його обсяг споживання склав 306,4 тонн, перевершив Індію з її споживанням в 256,5 тонн. Проте при градації країн по споживанню золота організація виключає промислове використання золота.

Зростаючий попит Китаю на злитки був частково обумовлений загальнонаціональним купівельним бумом, що продовжувався з лютневого свята весни по квітень, потім світові ціни на злитки різко впали.

Також асоціація повідомляє, що Китай в першому півріччі виробив 192,8 тонн, що на 8,9% вище в порівнянні з тим же періодом роком раніше.

Китай є найбільшим виробником золотих ювелірних виробів, на його частку припадає близько 60% світового виробництва. За даними Міністерства промисловості і інформатизації КНР, до 2015 р. споживання золота може більш ніж в два рази збільшити виробництво золотих злитків.

Нагадаємо, світовий попит на золото в І кварталі 2013 р., в порівнянні з відповідним періодом 2012 р., знизився на 13% - до 963 тонн. Китай імпортував рекордний обсяг фізичного золота перед обвалом його біржових котирувань в середині квітня. 16 квітня ціни на жовтий метал впали в район відмітки 1,321 тис. дол. за тройську унцію, звалившись на 14% всього за декілька днів.