ua en ru

Китай і Росія побоюються, що США використають корейську кризу для створення всесвітньої ПРО

Китай і Росія побоюються, що США використають корейську кризу для створення всесвітньої ПРО Фото: елемент американської системи ПРО

Китай і РФ стурбовані розміщенням американської системи ПРО в Південній Кореї

Китай і Російська Федерація побоюються, що США використають кризу навколо Північної Кореї для створення всесвітньої системи протиракетної оборони (ПРО), передає BBC за підсумками круглого столу на міжнародній конференції з безпеки в Москві, яка відбулася 26 квітня.

Повідомляється, що в круглому столі приймали участь перший заступник начальника головного оперативного управління Генштабу РФ Віктор Познихир та заступник начальника головного оперативного об'єднаного штабу центральної військової ради КНР Цай Цзюнь. Представник Росії виступив з доповіддю, присвяченою викладу про нібито загрозу з боку "європейського позиційного району" ПРО і введенням в дію перехоплювачів SM-3 Block IIA, за допомогою яких США зможуть перехоплювати більшу частину російських балістичних ракет.

У той же час представник Китаю зазначив, що КНР побоюється розміщення американської ПРО в Південній Кореї, яке прискорить розвиток Корейської кризи і може бути прикриттям для вторгнення в Північну Корею. По-друге, розміщення ракет призведе до появи системи, яка зможе відстежувати ракетні випробування Китаю в північно-східних районах і затоці Бохайвань.

"Ми можемо вважати, що ці елементи можуть здійснювати стримування КНДР, але в той же час вони ніяк не можуть стримувати російсько-китайські МБР", - у свою чергу заявив представник США, директор вашингтонського Центру політичного і військового аналізу Річард Вейц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США розгорнуть комплекс ПРО в Південній Кореї до кінця 2017 року.