ua en ru

Китай розміщує ракетні установки на острові у Південно-Китайському морі

Китай розміщує ракетні установки на острові у Південно-Китайському морі Фото: Китай розміщує ракетні установки на острові в Південно-Китайському морі

Китай готується до розміщення наземних ракетних установок на стратегічній військово-морській базі

Зображення, отримані в понеділок за допомогою супутника Eros B Міжнародного космічного агентства ImageSat International (ISI), вказують на те, що Китай готується до розміщення наземних ракетних установок на стратегічній військово-морській базі Юлін на острові Хайнань в Південно-Китайському морі, передають Defense News.

Повідомляється, що менш ніж за два місяці, Народно-визвольна армія Китаю розгорнула кілька ракетних пускових установок на західній стороні бази, які аналітики вважають протикорабельними ракетами.

"Напрям, у якому стоять пускові установки, змушує думати, що це ракети класу "берег-корабель", - заявив аналітик ImageSat International Аміт Гур.

Гур уточнив, що аналогічні системи з'являлися в супутникових даних близько двох років тому, але були видалені в останні місяці. Зображення ISI від 15 березня показують пусте плато, однак 8 травня супутник Eros B зафіксував кілька стартових майданчиків, а також інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки сподіваються переконати Китай запровадити нові санкції проти Північної Кореї (КНДР) після останніх ракетних випробувань Пхеньяну.