ua en ru

Китай припинив постачання нафтопродуктів до Північної Кореї

Китай припинив постачання нафтопродуктів до Північної Кореї Фото: нафтопродукти (flickr.com/cp9524)

Із листопада Китай не експортував жодного бензину, реактивного палива, дизельного палива або мазуту

Китай, починаючи з листопада, припинив експортувати до Північної Кореї (КНДР) будь-які нафтопродукти. Такий крок владою Китаю було здійснено у рамках санкцій щодо КНДР, передає Reuters.

Зазначається, що Китай запровадив власні санкції до того, як аналогічні обмеження були введені Організацією Об'єднаних Націй (ООН), котрими регламентується обмеження постачань нафти в ізольовану країну на 90%. Так, Китай, котрий є основним джерело палива для Північної Кореї, не експортував жодного бензину, реактивного палива, дизельного палива або мазуту.

Крім того, за результатам аналізу митних даних, Пекін також не імпортував жодної залізної руди, вугілля або свинцю з Північної Кореї у листопаді.

Нагадаємо, міністерство закордонних справ Північної Кореї назвало останні санкції ООН проти КНДР є актом війни і рівносильно повній економічній блокаді країни. Також в КНДР повідомили, що продовжуватимуть роботу по зміцненню "ядерного стримування", яка "спрямована на викорінення ядерних загроз США, шантаж і ворожі дії шляхом встановлення практичного балансу сил з США".