ua en ru

Китай планує виділити 200-250 млн дол. інвестицій в модернізацію зрошувальної системи Криму

Китай планує виділити 200-250 млн дол. інвестицій в модернізацію зрошувальної системи АР Крим. Про це заявив заступник голови Ради міністрів Криму Рустам Теміргалієв на засіданні кримського уряду, передає прес-служба Радміну.

Зокрема, для реалізації проекту на засіданні схвалено проект розпорядження про перейменування Кримського підприємства по бджільництву "Крымпчелопром" у Кримське республіканське підприємство "Кримзернопром". Між створеним підприємством і інвестором з КНР, Китайською державною корпорацією міжнародного співробітництва, планується підписати угоду, робота над яким в даний час триває.

"Є рішення уряду Китаю про те, щоб саме ця компанія виступила інвестором в Криму. Підприємству "Кримзернопром" будуть передані земельні активи, в першу чергу, з державних агрофірм, які Крим отримав в управління Кабінету міністрів", - сказав Темиргалієв.

За словами віце-прем'єра, планується, що на першому етапі площа реалізації проекту не перевищить 50 тис. га. Орієнтовний обсяг інвестицій - 200-250 млн дол.

"Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов поставив два принципових умови - земля залишається у державній власності України і друге - робочі місця створюються для кримчан і жителів інших регіонів України. Китайські партнери з цими умовами погодилися і в тексті угоди, яка в даний час відпрацьовується, ці умови відображені", - зазначив Темиргалієв.