ua en ru

Китай планує вкласти в створення нового "Шовкового шляху" 124 млрд доларів

Китай планує вкласти в створення нового "Шовкового шляху" 124 млрд доларів Фото: Сі Цзіньпін

Сі Цзіньпін запросив всі бажаючі країни приєднатися до проекту

Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін пообіцяв направити 124 млрд доларів на реалізацію плану нового "Шовкового шляху". Про це повідомляє Reuters.

За словами Сі Цзіньпіна, всі бажаючі країни можуть приєднатися до реалізації "Шовкового шляху" з тим, щоб він "представляв шлях для миру та процвітання у всьому світі".

Зазначимо, ініціативу "Один пояс - один шлях" Китай підносить як новий спосіб прискорити розвиток країни і її торгівельних відносин. В першу чергу план спрямований на розширення зв'язків між країнами Азії, Африки, Європи. В рамках його реалізації планується витратити мільярди доларів у вигляді інвестицій в інфраструктуру.

"Ми повинні спільно створити середовище, яке буде сприяти відкриттів і нових розробок, створення справедливій і рівноправній системи міжнародної торгівлі та інвестицій", - заявив Сі Дзіньпін.

У той же час він не повідомив, в які терміни планується інвестувати зазначені суми.

Нагадаємо, на початку 2017 року на економічному форумі в Давосі президент України Петро Порошенко провів зустріч з головою КНР Сі Цзіньпіном, у ході якої заявив, що Україна зацікавлена в проекті Китаю по створенню "пояси Шовкового шляху".