ua en ru

Китай планує інвестувати 31,4 млрд дол. в залізничне будівництво в країні

Міністерство залізниць Китаю найближчим часом отримає фінансову підтримку у розмірі 200 млрд юанів (близько 31,4 млрд дол.), що буде забезпечувати його платоспроможність і реалізацію низки ключових проектів залізничного будівництва, повідомляє "Синьхуа".
Після зіткнення 23 липня 2011 р. двох швидкісних поїздів в провінції Чжецзян залізничне будівництво в країні потрапила в скрутне становище, була припинена або відкладена прокладка деяких нових залізничних ліній.
На думку експертів, незважаючи на те, що останнім часом у країні склалася напружена ситуація з фінансуванням будівництва залізниць, фінансовий ринок, орієнтований на надання допомоги залізничного будівництва, залишається відносно відкритим і вільним, і, у міру набуття чинності відповідної програми, фінансова підтримка залізничного будівництва з боку фінансових установ буде продовжена.
"Залізничне будівництво, яке представляє собою одне з найважливіших напрямків державного фінансування, покликане не тільки задовольняти потреби народу в послугах сучасної транспортної системи, воно також стосується працевлаштування численних селян-мігрантів і розвитку бізнесу постачальників", - сказав науковий співробітник Державного комітету у справах розвитку і реформ Китаю Ло Женьцзянь. На його думку, відкладення або призупинення будівництва залізниці на великій площі і на тривалий час - це ненормальне явище, потрібно якомога швидше покінчити з такою ситуацією.