ua en ru

Китай відреагував на дипломатичний бойкот США Олімпіади

Китай відреагував на дипломатичний бойкот США Олімпіади Фото: Китай відреагував на дипломатичний бойкот США Олімпіади (Міжнародний_олімпійський_комітет_мок)
Автор: Ольга Белей

У МЗС Китаю назвали дипломатичний бойкот зимових Олімпійських ігор 2022 року з боку США "кричущою політичною провокацією". І пообіцяли, якщо США не змінять свою позицію, то Китай прийме рішучі контрзаходи.

Про це повідомляє РБК-України з посиланням на заяву спікера МЗС Китаю Чжао Лицзяня.

"Хочу підкреслити, що зимові Олімпійські ігри - це не сцена для політичних позерств і маніпуляцій. Американські політики продовжують пропагувати "дипломатичний бойкот", навіть не будучи запрошеними на ігри. Це прийняття бажаного за дійсне і чиста публічна демонстрація націлені на політичні маніпуляції. Це серйозна пародія на дух Олімпійської хартії, кричуща політична провокація і серйозна образа 1,4 млрд китайців. Це тільки змусить китайський народ і світ ясно побачити антикитайський характер і лицемірство американських політиків", - сказав він.

Речник МЗС також підкреслив, що "США повинні зайняти правильну позицію, діяти відповідно до олімпійського духу "разом", серйозно ставитися до проблем Китаю і уникати політизації спорту".

"Їм слід припинити пропаганду так званого "дипломатичного бойкоту" зимових ігор в Пекіні, щоб це не вплинуло на двосторонній діалог і співпрацю у важливих областях. Якщо США будуть діяти по-своєму, Китай прийме рішучі контрзаходи", - резюмував Чжао Ліцзянь.