ua en ru

Китай має намір до 2015 р. створити загальнонаціональну сучасну логістичну мережу

У Китаї планується до кінця 2015 р. сформувати загальнонаціональну сучасну
логістичну мережу, що охопить сферу обігу засобів виробництва сільського господарства, товарів широкого вжитку, продукції сільського та підсобного господарства, відновлюваних сировинних ресурсів і так далі, створити повністю укомплектовані, зручні та ефективні мережі усуспільненого комплексного обслуговування нового типу в сільськогосподарській галузі, що охоплюють дві третини і більше адміністративних сіл країни. Про це повідомив в Пекіні заступник голови Ради Всекитайських союзу постачальницько-збутових кооперативів (ВСССК) Чи Чуньшен, передає "Синьхуа".

За наявними даними, в даний час у системі ВСССК налічується близько 787 тис. пунктів роздрібної торгівлі, понад 55 тис. спеціалізованих селянських кооперативів, 220 тис. кооперативів комплексного обслуговування, 20 тис. галузевих асоціацій. Постачальницько-збутові кооперативи стають кістяком усуспільненої обслуговування в аграрній галузі, провідною силою сучасного товарного обігу на селі, стимулюючою силою спеціалізованої кооперації селян.

За словами Чуньшена, постачальницько-збутові кооперативи прискорять будівництво сучасних логістичних мереж і вдосконалення логістичного обслуговування в місті і селі, включаючи будівництво складів для зберігання та обігу коштів сільськогосподарського виробництва в основних зернових районах, провідних транспортних вузлах, в портах і на причалах. В той же час постачальницько-збутові кооперативи будуть всіляко розвивати роздрібну торгівлю нових типів, поширювати свої пункти мережевої торгівлі на селі і житлові мікрорайони міст з тим, щоб сформувати мережі роздрібної торгівлі товарами ширвжитку, що охоплюють повіти, волості і села в масштабі всієї країни.

Поряд з цим планується довести кількість спеціалізованих кооперативів до 100 тис. на основі активного надання послуг в інформаційній, технічній, збутовій сферах і послуг з переробки, складування та перевезення сільськогосподарської продукції, і побудувати ще 100 тис. кооперативів комплексного обслуговування.