ua en ru

Китай має намір інвестувати в "Шовковий шлях" близько 46 млрд доларів

Китай має намір інвестувати в "Шовковий шлях" близько 46 млрд доларів Фото: на новий "Шовковий шлях" Китай виділить близько 46 млрд доларів

До асоціації увійдуть понад 20 країн

Китай має намір інвестувати в асоціацію "Шовковий шлях" близько 46 млрд доларів. Про це на брифінгу повідомив виконавчий віце-голова і генеральний секретар Китайської федерації промисловців Сюн Мен, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця асоціація ("Шовковий шлях", - ред.) буде створена і церемонія відкриття буде в червні в Пекіні в цьому році. Таким чином, ми зможемо поглибити нашу співпрацю, і це буде дуже важливою платформою для співпраці", - сказав Сюн Мен.


Він зазначив, що в рамках цієї співпраці вже створено сайт, на якому буде виставлена інформація про підприємства і різноманітні проекти для спільного співробітництва між країнами. При цьому Китай має намір об'єднати не менше 21 країни, де будуть просуватися можливості кожного ринку. За словами Сюн Мена, на такому інформаційному майданчику будуть підніматися юридичні питання, а також питання про інвестування.

"Кожне підприємство з різних країн зможе отримати необхідну інформацію... Для цього проекту ми готові виділити дуже велику суму, зараз це 300 млрд китайських юанів (близько 46 млрд доларів, - ред.)", - додав він.

Нагадаємо, Україна домовилася про зниження ставки на перевезення по новому "Шовковому шляху".