ua en ru

Китай може знизити норми резервування для всіх банків на початку 2012 р., - ICBC

Китай може скоротити вимоги до резервів для всіх банків в перші три місяці 2012 року. Про це сказав заступник голови інвестиційно-банківського підрозділу Industrial and Commercial Bank of China Ltd (ICBC) Хуан Цзифєй, підтверджуючи розмови про те, що швидке уповільнення світової економіки може змусити Пекін пом'якшити монетарну політику, повідомляє Reuters.
Народний банк Китаю не приймав ніяких істотних заходів посилення з середини липня, боячись перешкодити економічному зростанню в період, коли боргова криза в Європі негативно впливає на експорт.
"Є вірогідність скорочення норм резервування в першому кварталі, а тон макроекономічної політики зміниться під час центральної економічної робочої конференції", - сказав заступник голови інвестиційно-банківського підрозділу ICBC.
ICBC - найбільший в світі банк за ринковою вартістю.
Центральна економічна робоча конференція - це щорічне засідання провідних китайських політиків, що проходить в кінці року, на якому приймаються рішення про плани та цілі економічної політики на наступний рік. Очікується, що вона відбудеться в найближчі тижні.
"Якщо політика залишиться такою ж жорсткою, як колись, з'являться деякі проблеми, в тому числі в секторі нерухомості", - сказав Хуан репортерам під час боргової конференції в Пекіні.
Норма банківського резервування для найбільших банків країни становить зараз рекордні 21,5%. Банки стверджують, що надмірно високі вимоги скорочують їхні прибутки, обмежуючи здатність до кредитування.
Деякі інвестори говорили, що недавній знижувальний перегляд норм резервування для кількох сільськогосподарських банків був частиною загальної кампанії щодо пом'якшення монетарної політики в деяких областях економіки. Однак Центробанк спростував це.