ua en ru

Китай може принести в Україну не лише капітал, але й постійний досвід модернізації, - В.Янукович

Китай може принести в Україну не лише капітал, але й постійний досвід модернізації. Про це Президент Віктор Янукович заявив під час зустрічі із представниками провідних ділових кіл САР КНР Сянган, передає прес-служба Президента.

«Вплив Китаю - це економічна вигода, повага та принцип політичного невтручання. Чи можна собі побажати кращого економічного партнера? До того ж, Китай - це сила, яка може принести в Україну не лише капітал, але й постійний досвід модернізації. Тому не буду приховувати: я здійснюю цей візит не лише аби налагоджувати політичне партнерство, і не лише аби пропагувати нову Україну як потенційний інвестиційний "клондайк". Я приїхав і для того, аби вчитися - вашому досвіду і вашому успіху», - сказав він.

Президент вважає, що, інвестувавши в Україну, Китай може стати співвласником її могутнього потенціалу - промислового, аграрного, наукового.

«Прихід Китаю в Україну для нас особливо бажаний. Це прихід найдинамічнішого економічного гравця світу. Це прихід "спокійної сили", яка вміє поважати політичну, історичну та культурну специфіку своїх партнерів. Тому політичний меседж мого нинішнього візиту гранично простий та відвертий - поглиблення всебічного співробітництва з КНР, а значить - і з Гонконгом, та виведення наших відносин на стратегічний рівень є для нас пріоритетом», - зазначив Президент.