ua en ru

Китай і Грузія підписали угоду про вільну торгівлю

Китай і Грузія підписали угоду про вільну торгівлю Фото: Грузія і КНР домовилися про вільну торгівлю між країнами

Грузія стала першою країною, з якою КНР уклала угоду про вільну торгівлю

Міністр економіки і сталого розвитку Грузії Георгій Гахар і міністр комерції Китаю Чжун Шань 13 травня 2017 року підписали угоду про вільну торгівлю між двома країнами в Пекіні. Про це повідомляє видання Imedinews.

Згідно з договором, 94% грузинської продукції і послуг будуть експортуватися на китайський ринок без митних зборів, із нульовим тарифом. Зазначено, що Грузія стала першою країною, з якою Китай уклав угоду про вільну торгівлю.

Як пояснили у Мінекономрозвитку Грузії, переважно мова йде про експорт вина, спиртних і безалкогольних напоїв, чаю, горіхів, меду, овочів і фруктів, а також азотних і мінеральних добрив, пластмасових виробів та іншої продукції.

Повідомляється, що переговори було завершено у "безпрецедентно найкоротший час". Очікується, що угода набуде чинності в середині 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представники семи провідних економік світу - так званої Великої сімки (G7) - не дійшли згоди щодо спільної позиції на підтримку вільної торгівлі та проти протекціонізму в ході зустрічі 12-13 травня в італійському місті Барі.