ua en ru

У Кіровоградській області виявили схрон боєприпасів до великокаліберної зброї

У Кіровоградській області виявили схрон боєприпасів до великокаліберної зброї Фото: боєприпаси (npu.gov.ua)

Чоловік розповів, що знайшов боєприпаси в одній із лісосмуг

У Новоукраїнському районі Кіровоградської області у місцевого мешканця виявили схрон боєприпасів до великокаліберної зброї. Про це повідомили в прес-службі поліції регіону.

"Чоловік зберігав заборонені предмети в приміщенні старого ангару на околиці одного з сіл Новоукраїнського району. Вилучене нині направлено для проведення експертиз. Власнику "майна" загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк від 3 до 7 років", - заявили в поліції.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про можливе зберігання зброї на початку тижня.

"Після того, як господар відчинив старі поржавілі двері, працівники поліції побачили боєприпаси до великокаліберної зброї. Предмети, схожі на набої до станкового протитанкового гранатомету в кількості 9 штук та 8 порохових запалів, лежали вздовж стіни на видному місці", - зазначив начальник Новоукраїнського відділу поліції Ігор Матвійчук.

За версією чоловіка, боєприпаси він знайшов в одній із лісосмуг на території сусідньої області.

"Начебто їх там було багато, але з собою взяв скільки зміг і зробив це для того, аби потім передати поліції… Втім, зараз слідчі розглядають й інші версії, крім тієї, на якій наполягає чоловік", - додав Матвійчук.

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше в квартирі жителя Бахмута Донецької області виявили й вилучили арсенал боєприпасів.