ua en ru

Киргизія з 2012 р. має намір ввести безвізовий режим для 57 країн світу

Киргизія з 2012 р. має намір ввести безвізовий режим для 57 країн світу, повідомляє прес-служба уряду республіки. Подробиці на засіданні уряду сьогодні озвучив міністр економічного регулювання республіки Учкунбек Ташбаєв. За його даними, дозвіл на перебування в республіці видаватиметься строком на 90 днів. До списку увійдуть такі республіки СНД, як Росія, Казахстан, Білорусь
За прогнозами міністра, до 2013 р. потік туристів в республіку збільшиться на 15%, податкові надходження зростуть більш ніж на 12,3 млн дол., а доходи від туристичної галузі - на 55,9 млн дол. "Такий підхід дасть позитивний мультиплікативний ефект на інші сфери життєдіяльності суспільства", - заявив міністр.
Історія туризму Киргизії пов'язана з рекреаційною системою, яка складалася з наступних підсистем: санаторного лікування і бальнеогрязевих ресурсів; тривалого відпочинку в стаціонарних пансіонатах, туристичсно-екскурсійних базах, будинках відпочинку і установах обслуговування, короткочасного відпочинку, туризму і екскурсій в туристичних установах та ін.
З отриманням суверенітету діловий туризм і шоп-туризм в Киргизії отримав новий розвиток. Територія Киргизії умовно ділиться на п'ять туристичних районів, виділених з урахуванням їх природно-ландшафтних комплексів, систем розселення і транспортної інфраструктури. Це північна частина країни, Іссик-Кульськая улоговина (остання особливо цікава у зв'язку зі скупченням історичних місць і потенціалом природних ресурсів), Талас, Центральний Тянь-Шань і південна частина країни. Всього на території країни виділяється 80 туристичних зон, що відрізняються своїми характеристиками, місцем і роллю в туристично-екскурсійному використанні.