ua en ru

Кіпр надасть Україні інформацію за злочинами екс-чиновників Януковича

Кіпр надасть Україні інформацію за злочинами екс-чиновників Януковича Фото: Юрій Луценко

Кіпр усіляко сприятиме українським слідчим в отриманні необхідної інформації

Кіпр надасть Україні інформацію за злочинами екс-чиновників часів президентства Віктора Януковича. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України.

Так, 6 вересня 2016 року у м. Нікосія (Республіка Кіпр) відбулася зустріч Генпрокурора України Юрія Луценка з міністром юстиції та громадського правопорядку Республіки Кіпр Іоанасом Ніколау, на якій, зокрема, обговорювалося виконання клопотань правоохоронних органів про правову допомогу у кримінальних провадженнях.

"Республіка Кіпр є одним з лідерів серед держав за кількістю запитів, надісланих українськими органами слідства протягом останніх двох років. Ці клопотання насамперед стосуються проваджень щодо економічних злочинів, вчинених представниками влади режиму Януковича. Їх виконання може суттєво допомогти повернути вкрадені у нашої держави кошти", - заявив Луценко.

У своб чергу, Ніколау запевнив, що компетентні органи Республіки Кіпр усіляко сприятимуть українським слідчим в отриманні необхідної інформації.

Кіпрська сторона також пообіцяла максимально прискорити розгляд низки найбільш пріоритетних запитів української сторони про правову допомогу у ключових кримінальних провадженнях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Кіпр погодили подальші напрямки спільних зусиль у протидії корупції та відмиванню коштів, в тому числі при розслідуванні злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їхнім оточенням.