ua en ru

Україна і Кіпр спільно розслідують злочини екс-чиновників Януковича

Україна і Кіпр спільно розслідують злочини екс-чиновників Януковича Фото: генеральний прокурор України Юрій Луценко

Такими є підсумки сьогоднішньої зустрічі генпрокурорів України і Кіпру Юрія Луценка і Костаса Клерідіса

Україна і Кіпр погодили подальші напрямки спільних зусиль у протидії корупції та відмиванню коштів, в тому числі при розслідуванні злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їхнім оточенням. Такими є підсумки сьогоднішньої зустрічі генерального прокурора України Юрія Луценка з генпрокурором Республіки Кіпр Костас Клерідісом в Нікосії, повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Як зазначається, під час зустрічі сторони обговорили стан двостороннього співробітництва між правоохоронними органами України та Кіпру.

Як зазначив Луценко, вагомою підставою плідної співпраці ГПУ з Юридичною службою Республіки Кіпр є існуючий Меморандум про співпрацю між відомствами.

"Окремим предметом для обговорення під час зустрічі стало питання взаємної підтримки у протидії транскордонній організованій злочинності", - йдеться в повідомленні.

Україна і Кіпр спільно розслідують злочини екс-чиновників Януковича

Фото: робочий візит генпрокурора України до Республіки Кіпр (прес-служба ГПУ)

За словами Луценка, позбавлення правопорушників матеріальної основи їхньої діяльності є запорукою успіху в цій боротьбі. "Саме удар у "фінансове серце" організованої злочинності може стати вирішальним кроком у війні з нею", - наголосив глава ГПУ.

Нагадаємо, як заявив Луценко напередодні, екс-президент Віктор Янукович має бути допитаний в очному режимі на території України.