ua en ru

До "кіотської справи" причетна фірма помічника екс-регіонала, - слідство

До "кіотської справи" причетна фірма помічника екс-регіонала, - слідство Фото: фірма помічника Ельбруса Тадеєва причетна до "кіотської справи"

Правоохоронці розслідують справи по 96 млн гривень "кіотських" коштів

До "кіотської справи" причетна фірма помічника екс-регіонала Ельбруса Тадеєва мешканця Івано-Франківська Едуарда Кодзаєва. Про це йдеться у повідомленні видання "Наші гроші".

Як зазначається, наразі правоохоронці розслідують справи по 96 млн гривень "кіотських" коштів, за які держпідприємство "Держекоінвест" замовило спільному українсько-македонському ТОВ "Авалон" ремонт соціальних об’єктів у Запорізькій області.

Згідно до повідомлення, власником та директором фірми "Авалон" є мешканець Івано-Франківська Едуард Кодзаєв, який у 2010 році балотувався до Івано-Франківської міськради від Партії регіонів. Також Кодзаєв був помічником нардепа-регіонала Ельбруса Тадеєва.

"За даними слідства, у 2012 році "Держекоінвест" уклало з "Авалоном" угоду на капітальний ремонт об’єктів соціальної сфери у Запорізькій області (44 проекти) загальною вартістю 96 млн гривень. У тому числі була передбачена заміна вікон, дверей, утеплення фасадів та покрівлі у двох школах смт. Чернігівка на загальну суму 6,90 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, встановлено, що фірма Кодзаєва уклала договір субпідряду з ТОВ "Інтертехенерго" щодо ремонту шкіл, сторони підписали акти виконаних робіт, була оплачена вся сума. Разом з тим, за даними слідства, "Інтертехенерго" відремонтувало школи не в повному обсязі, що дає правоохоронцям підстави підозрювати фірму у привласненні бюджетних коштів.

Крім того, слідство встановило, що "Держекоінвест" у 2012 році замовив фірмі "Авалон" ремонт Бердянської спецшколи №16, який також було виконано не в повному обсязі й різниця між виконаними роботами та зазначеними у актах приймання робіт складає 4,02 млн гривень.

"За даними слідства, у 2013 році "Держекоінвест" перерахував "Авалону" за ремонт об’єктів соціальної сфери Запорізької області загальну суму 86,85 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що у 2014 році фірма "Авалон" мала отримати від "Держекоінвест" 334 млн гривень "кіотських" грошей, призначених здебільшого на заходи із енергозбереження в будівлях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ визначило дев'ятого підозрюваного у справі "кіотських" коштів.