ua en ru

НАБУ визначило дев'ятого підозрюваного у справі "кіотських" коштів

НАБУ визначило дев'ятого підозрюваного у справі "кіотських" коштів Фото: НАБУ визначило дев'ятого підозрюваного у справі "кіотських" коштів

Дев'ятим підозрюваним виявився громадянин Росії, якого найближчим часом оголосять у міжнародний розшук

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) визначили дев'ятого підозрюваного у скоєнні замаху на заволодіння державними коштами, виділеними Україні на підставі Кіотського протоколу до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Дев'ятим підозрюваним виявився громадянин Росії, який разом з раніше встановленими спільниками брав участь у придбанні фіктивних підприємств і виготовив документацію конкурсних торгів від їх імені. Фіктивні документи використовували при проведенні процедур закупівель LED-світильників в кінці 2015 року.

Як йдеться у повідомленні, після викриття злочинної схеми детективами, підозрюваний виїхав з України. Зараз готуються документи для оголошення його в міжнародний розшук.

В ході обшуків за місцем реєстрації та за попереднім місцем роботи у підозрюваного були вилучені документи, які є доказом його злочинної діяльності.

Зазначається, що досудове розслідування у кримінальній справі перебуває на завершальній стадії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд заарештував бухгалтера Шевченківської РДА у справі про "кіотські гроші".