ua en ru

Кінотеатр "Україна" в Києві припинить працювати 1 жовтня

Кінотеатр "Україна" в Києві припинить працювати 1 жовтня Фото: кінотеатр "Україна" (facebook.com/kyrylo.marikutsa)

Про закриття кінотеатру "Україна" підтвердили в адміністрації установи

У Києві з понеділка, 1 жовтня, припиняє працювати приватний кінотеатр "Україна", який розташований в центрі міста на вул. Городецького,5. Цю інформацію РБК-Україна підтвердили в адміністрації установи.

Причин закриття кінозалу не повідомили. Зазначили, що продаж квитків на кіносеанси проводиться до 30 вересня включно.

Як повідомили співробітники кінотеатру виданню LB.ua, будівля, в якій розташований кінотеатр, купили нові власники. Хто - поки невідомо. Подальша доля кінотеатру також залишається невідомою - співробітникам про неї не повідомили, запропонувавши написати заяви про звільнення.

Ще 5 вересня адміністрація кінотеатру повідомила про скасування кінопоказів проекту Kyiv Music Film (фільми про музику і музикантів, - ред.) його керівнику Кирилу Марікуці. До цього організатори культурного проекту співпрацювали з кінотеатром кілька років.

Кінотеатр "Україна" в Києві припинить працювати 1 жовтня

Відзначимо, що в 2004 році Київрада дозволила приватизувати кінотеатр, який працював з 1964 року. "Україна" знаменита ще й тим, що там у 1965 році відбулася прем'єра фільму "Тіні забутих предків" Сергія Параджанова, на якій українська інтелігенція виступила проти радянських репресій.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Києві в понеділок, 1 жовтня 2018, зупиняє свою роботу кінотеатр "Кінопанорама" на вулиці Шота Руставелі.

Також адміністрація запрошує 30 вересня в 18:00 всіх друзів кінотеатру, партнерів, глядачів на прощальну вечірку "Останній сеанс". У цей вечір відбудеться показ фільму Юрія Шилова "Панорама". Вартість квитків - 30 гривень.