ua en ru

Кім Чен Ин запросив інспекторів для підтвердження ліквідації ядерного полігону

Кім Чен Ин запросив інспекторів для підтвердження ліквідації ядерного полігону Фото: Кім Чен Ин (flickr.com/koreanet)

Полігон Пхунгері був ліквідований у травні владою Північної Кореї

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин запросив інспекторів відвідати випробувальний полігон ядерної зброї Пхунгері, щоб упевнитися у його повній ліквідації. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на агентство Reuters.

Відповідну інформацію озвучили в Державному департаменті США за підсумками переговорів держсекретаря Майка Помпео з північнокорейським главою.

Однак не уточнюється, про інспекторів від якої сторони йдеться.

Відзначимо, полігон Пхунгері був ліквідований у травні владою КНДР. Усього було підірвано три шахти разом з наземними спорудами. Заступник керівника Інституту ядерної зброї КНДР Кан Кен Хо заявив, що в країні більше немає полігонів для проведення випробування ядерної зброї, а відновлення роботи Пхунгері неможливе.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп з нетерпінням чекає зустрічі з главою Північної Кореї Кім Чен Ином у найближчому майбутньому. Трамп відзначив успішність зустрічі держсекретаря США Майка Помпео і лідера Північної Кореї.

Як писало РБК-Україна, Помпео заявив про прогрес у переговорах з лідером Північної Кореї (КНДР) Кім Чен Ином. За словами держсекретаря США, сторони досягли прогресу щодо домовленостей з питань денуклерізаціі корейського півострова.