ua en ru

Кім Чен Ин звільнив трьох засуджених в КНДР американців

Кім Чен Ин звільнив трьох засуджених в КНДР американців Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Вони були затримані і засуджені за "антиурядовий ворожий акт"

Президент Північної Кореї Кім Чен Ин на прохання Вашингтона звільнив трьох засуджених в КНДР американців. Про це повідомляє ЦТАК.

Як повідомляється, дане питання з Кім Чен Ином обговорював на зустрічі держсекретар США Майк Помпео

Кім Чен Ин прийняв передане йому американським держсекретарем Майком Помпео прохання президента США Дональда Трампа звільнити з в'язниці трьох ув'язнених в КНДР американців.

Так, всі ув'язнені були затримані і засуджені за "антиурядовий ворожий акт". Після прохання Трампа Кім Чен Ин наказав голові Державного комітету Корейської Народно-Демократичної Республіки випустити громадян США і дозволити їм повернутися на батьківщину.

У випущеній ними після звільнення спільній заяві амністовані громадяни США подякували уряду Сполучених Штатів, Трампу і Помпео.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина запланована на початок червня і може пройти в Сінгапурі.

Трамп заявляв, що місце і час його зустрічі з Кім Чен Ином будуть оголошені в найближчі три дні. При цьому він зазначив, що мова не йде про прикордонний пункт Пханмунджом в демілітаризованій зоні між КНДР і Республікою Корея.