ua en ru

Зустріч Трампа та Кім Чен Ина може пройти в Сінгапурі

Зустріч Трампа та Кім Чен Ина може пройти в Сінгапурі Фото: Кім Чен Ин (KCNA)

Зустріч Трампа та Кім Чен Ина може відбутися в червні

Зустріч президента США Дональда Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина запланована на початок червня і може пройти в Сінгапурі. Про це повідомляє Fox News.

Раніше Трамп заявляв, що місце і час його зустрічі з Кім Чен Ином будуть оголошені в найближчі три дні. При цьому він зазначив, що мова не йде про прикордонний пункт Пханмунджом в демілітаризованій зоні між КНДР і Республікою Корея.

Агентство Associated Press, посилаючись на свої джерела в адміністрації США, повідомило, що на даний момент Сінгапур є найбільш імовірним місцем саміту, запланованого на кінець травня або початку червня.

Нагадаємо, раніше Трамп заявив, що його зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином не буде проходити в демілітаризованій зоні на кордоні між КНДР і Південною Кореєю.

Трамп також раніше заявив, що дата і місце зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином узгоджена. Держсекретар США Майк Помпео 8 травня зустрівся з лідером КНДР. Державний секретар США Майк Помпео прибув до КНДР для підготовки зустрічі президента Сполучених Штатів з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Як відомо, Помпео вдруге відвідав КНДР в цьому році. Перша поїздка в Пхеньян у великодні вихідні, перш ніж він був підтверджений в якості держсекретаря, була таємницею.