ua en ru

"Київстар" відновив роботу на лінії розмежування в зоні АТО

"Київстар" відновив роботу на лінії розмежування в зоні АТО Фото: Київстар

На окупованій території Донецької та Луганської областей мобільний зв'язок не працює

Мобільний зв'язок від телеком-оператора "Київстар" знову доступний у ряді населених пунктів Донбасу, які знаходяться на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Про це повідомили у прес-службі "Київстар".

Так, зв'язок відновлено в селищі Рибинське (Волноваський район), Новотроїцьке, Березове (Мар'їнський район), містах Костянтинівка та Красноармійськ, селах Діброва та Яцьке (Краснолиманський район), Заможне (Тельманівський район), а також в Микитівському районі міста Горлівка.

Як зазначили в "Київстарі", майже місяць тут не було зв'язку через істотні пошкоджень обладнання і неможливості отримати доступ до технічної інфраструктури. "Завдяки заміні обладнання та застосуванню технічних рішень по зміні маршрутизації трафіку, мобільний зв'язок знову доступна жителям цього регіону. Зараз ведуться технічні роботи з відновлення зв'язку ще в десяти населених пунктах, розташованих у буферній зоні і на лінії розмежування в зоні АТО", - йдеться в повідомленні.

При цьому на окупованій території Донецької та Луганської областей "Київстар" не працює.

"В окупованих містах Донецької та Луганської областей обладнання та майно компанії зазнавало систематичних нападів і виведення з ладу з боку невідомих озброєних груп. Так, в лютому був захоплений технічний офіс і вузол зв'язку "Київстар" у Донецьку. Незабаром невідомі люди захопили і вивели з ладу транспортний вузол в м. Горлівка, пошкодили волоконно-оптичні магістралі, що зробило неможливим функціонування базових станцій на окупованій території. При цьому в населених пунктах Донецької та Луганської областей, які підконтрольні державним органам України, оператор надає послуги високої якості і проводить відновлювальні роботи, де є така можливість", - повідомили в центрі новин "Київстару".

Нагадаємо, напередодні "Київстар" запустив 3G в тестовому режимі в містах-супутниках Києва.