ua en ru

"Київстар" запускає 3G в тестовому режимі в містах-супутниках Києва

"Київстар" запускає 3G в тестовому режимі в містах-супутниках Києва Фото: Київстар

Зв'язок третього покоління 3G зовсім скоро стане доступний у низці міст столичної області

Мобільний оператор "Київстар" відсьогодні, 17 червня 2015 р., розпочав технічне тестування мережі 3G у п'яти містах-супутниках Києва, повідомляє прес-служба компанії.

Таким чином, зв'язок третього покоління Київстар 3G зовсім скоро стане доступний у таких містах-супутниках, як Обухів, Ірпінь, Боярка, Фастів та Буча, включаючи передмістя.

"Мережа в цих містах вже побудована; тепер технічні фахівці проводять її настройку та налагодження параметрів для забезпечення клієнтам найкращої якості зв'язку та повного покриття міст", - зазначають у прес-службі "Київстар".

Повідомляється, що в цих населених пунктах 2% абонентів, обраних випадковим чином, отримують доступ до Київстар 3G-мережі. Їм прийде повідомлення із запрошенням приєднатися до тестування. Для таких клієнтів користування зв'язком буде коштувати згідно їх поточним тарифним планом.

Зазначимо, що із 16 червня 2015 р. 3G-мережа "Київстар" вже доступна всім клієнтам для користування в Києві і більше 20 населених пунктах Київської області, включаючи міста-супутники Бровари, Бориспіль, Вишгород і Вишневе.

Крім того, 3G від "Київстар" доступна у Львові та двох містах пригорода.

Нагадаємо, в лютому 2015 в Україні були визначені всі переможці в тендері на частоти для мобільного зв'язку 3G. Перший лот дістався "Астеліту" (ТМ Life) за 3,36 млрд грн, другий - "МТС-Україна" за 2,75 млрд грн, третій - "Київстару" за 2,7 млрд грн.