ua en ru

Київрада виділила "Київенерго" 18,9 млн грн на погашення заборгованості за спожите тепло

Серед рішень, прийнятих на сесії Київської міськради 19 серпня, - виділення 18,9 млн гривень зі столичного бюджету на погашення заборгованості житлових організацій перед Київенерго за спожите тепло. Про це заявив журналістам заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

"Ми вже ледь не щодня отримуємо інформацію про те, що на окремих масивах та мікрорайонах за борги відключається гаряча вода. Якби Київрада затвердила рішення про виділення з бюджету коштів на погашення цих боргів, то пішли б масові відключення. І якщо влітку це приносить серйозні незручності киянам, то з настанням холодів відключення стали б великою проблемою. Тепер люди можуть бути впевнені - вони будуть із гарячою водою та опаленням", - прокоментував рішення Руслан Крамаренко, який представляв на сесії проект рішення з цього питання.

Крім того, на сесії було прийнято рішення про перерозподіл бюджетних коштів на підготовку до опалювального сезону установ соціально-побутової та культурної сфери, на підготовку шкіл та дитсадків до зими та на проведення невідкладних ремонтних робіт.

Серед інших змін, внесених в столичний бюджет-2013 депутатами Київради, - напрямок 98,7 млн грн на виплати муніципальних надбавок вчителям, лікарям та іншим працівникам бюджетної сфери, виділення 1,2 млн грн на оплату участі в громадських роботах киянам, які стоять на обліку в центрах зайнятості, виділення 20 мільйонів гривень на виконання міської програми "Здоров'я киян" у частині закупівлі інсулінів, витратних матеріалів для процедури гемодіалізу та інших препаратів, що надаються за рахунок міського бюджету хронічним хворим.