ua en ru

Київрада збільшив суму на підтримку сімей учасників АТО до 93,5 млн грн

На засіданні 4 березня Київрада підтримала проект рішення виконавчого органу Київради (Київської міської державної адміністрації) про збільшення матеріальної допомоги для учасників АТО за програмою "Турбота. Назустріч киянам". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Київради.

Згідно з документом, на надання матеріальної допомоги киянам-учасникам АТО, членам сімей загиблих (померлих) киян під час проведення АТО, а також щомісячної адресної матеріальної допомоги киянам-учасникам АТО для покриття витрат на оплату ними житлово-комунальних послуг буде направлено 93,533 млн грн, що на 33,433 млн. більше, ніж було закладено з прийняттям бюджету міста на 2015 рік.

Ще 3,5 млн грн буде виділено на надання соціально-психологічної допомоги киянам-учасникам АТО.

Фінансування щодо забезпечення інвалідів протезами, засобами пересування та реабілітації, засобами особистої гігієни та складного протезування в тому числі в першу чергу протезування киян, інвалідність яких пов'язана з участю в АТО, збільшено більш ніж у два рази: з 7 млн грн до 16,395 млн грн.

Крім того, були внесені правки щодо забезпечення фінансування за рахунок міськбюджету розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок сім'ям Героїв Небесної сотні. Мова йде про виділення 160 тис. грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Київська міська рада в 2015 р. має намір виділити бійцям антитерористичної операції на Донбасі від 1 до 5 млн грн допомоги на лікування, поховання і психологічну допомогу.