ua en ru

Київрада затвердила попередній звіт про виявлені порушення харчування в дитсадках і школах

Київрада затвердила попередній звіт тимчасової контрольної комісії Київради про перевірку використання приміщень та якості харчування дітей у навчальних закладах Києва. За ухвалення цього документа проголосували 82 депутати Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

В ході перевірки, згідно тексту звіту, було виявлено, що за І квартал 2102 р. ряд установ допустили такі порушення, як недотримання умов зберігання продуктів харчування в двох дитячих садах і семи школах, недотримання умов добових проб в одному дитячому саду і одній школі, недотримання технологій приготування страв - в 12 дитячих садах, дев'яти трьох школах, інтернатах і одному ПТУ, заниження калорійності готових страв - в 11 садах, п'яти школах і одному інтернаті, а також недотримання санітарно-гігієнічного і протиепідеміологічного режимів в 37 дитсадках і 25 школах.

Крім того, у звіті вказується, що з метою профілактики виникнення спалахів гострих кишкових захворювань, а також отруєнь серед дітей спеціалістами районних санепідемслужб проводилися наради зі співробітниками їдалень, адміністраціями та керівниками навчальних закладів.

Читайте також: Прокуратура Києва перевірить школи, які використовують свої приміщення не за призначенням