ua en ru

Київрада створила комісію із забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків

Київська міська рада створила комісію із забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків. За таке рішення проголосували сьогодні 88 депутатів Київради зі 101 зареєстрованих в залі, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначила секретар Київради Галина Герега, комісія передаватиме до Київської міської державної адміністрації та Київради пропозиції з вирішення проблем мешканців гуртожитків, і зокрема з питань забезпечення виконання державної політики по формуванню і змісту житлового фонду гуртожитків, формуванню державної і місцевої програм передачі гуртожитків в комунальну власність Києва. Також по зверненнях громадян комісія проводитиме попередні досудові розгляди справ, пов'язаних з порушенням їхніх житлових прав.

"Тисячі людей сьогодні чекають того, щоб нарешті отримати право на приватизацію кімнат в гуртожитках. Це вирішить житлове питання для сотень сімей, які фактично не є власниками своїх домівок. Комісією мають бути розроблені всі необхідні документи, прийнятий ряд рішень, щоб протягом 2012 р. всі, хто мешкає в гуртожитках, змогли стати власниками житлової площі, на якій вони зареєстровані", - підкреслила Г.Герега.