ua en ru

Київрада сьогодні розгляне питання про виключення близько 300 об'єктів зі списку, що підлягають приватизації

Київрада сьогодні розгляне питання про виключення близько 300 об'єктів зі списку, що підлягають приватизації, передає кореспондент РБК-Україна.

Постійна комісія Київради з питань власності вчора схвалила список об'єктів, що підлягають виключенню з міської програми приватизації на 2007-2010 рр. На сьогоднішньому пленарному засіданні депутатам Київради буде запропоновано вилучити з неї близько 300 об'єктів.
Йдеться, зокрема, про будівлі Держслужби туризму і курортів, Київської транспортної прокуратури, Дарницького райуправління міліції, головних управлінь житлового забезпечення та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Київської міської держадміністрації. У затвердженому списку також фігурують КП "Київський іподром", комунальна організація "Київзеленбуд", 8 районних дорожньо-експлуатаційних управлінь комунальної компанії "Київавтодор", 12 відділень Ощадбанку, 10 відділень "Укрпошти", 7 комунальних аптек, Національний виставковий комплекс "Експоцентр України" , Центральна міська дитяча бібліотека ім. Т. Г. Шевченка, кінотеатр "Дружба".
На думку розробника документа, заступника голови Київської міськдержадміністрації Олександра Пузанова, повернути вказані об'єкти в комунальну власність необхідно у зв'язку з численними порушеннями в процесі приватизації, а також через її економічну недоцільність.
Члени постійної комісії з питань власності Київради переконані, що приміщення держорганів, комунальних підприємств та медичних установ не можна було приватизувати.