ua en ru

Київрада відсьогодні скасувала безоплатний проїзд у метро пенсіонерам та інвалідам

Відсьогодні, 28 січня 2011 р., у київському метрополітені скасовано пільговий проїзд (безоплатний) для таких категорій громадян: пенсіонери та інваліди; осіби, які не мають права на пенсію; багатодітних сімей, на вихованні у яких три і більше неповнолітні дитини; непрацюючи особи, які здійснюють догляд за дітьми-інвалідами; малозабезпечені особи, які проживають разом з інвалідом I чи II групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує стороннього догляду.
Як йдеться у повідомленні, оприлюдненому на офіційному веб-сайті метрополітену,
згідно з рішенням Київської міської ради від 30 грудня 2010 р. № 573/5385 "Про бюджет міста Києва на 2011 рік" (додаток № 19), втратило чинність рішення Київської міської ради від 30 вересня 2008 р. № 377/377 зі змінами та доповненнями, стосовно безоплатного проїзду вищезазначених категорій.
У зв'язку з цим, з 28 січня 2011 р. пасажири вищевказаних категорій сплачують за проїзд у метрополітені згідно діючого тарифу.
Разом з цим, й надалі мають право користуватися безкоштовним проїздом у метрополітені ветерани праці України, діти війни, інваліди по зору та з ураженням опорно-рухового апарату 1,2 груп та їх супроводжуючі.

Відзначимо, що дане повідомлення зникло з сайту метрополітену через деякий час.