ua en ru

Київрада вирішила розірвати договір з "Київенерго"

Київрада вирішила розірвати договір з "Київенерго" Фото: "Київенерго"

Рішення передбачає продовження договору на час опалювального сезону

Київрада сьогодні, 20 червня 2017 року, прийняв рішення про призупинення договору з ПАТ "Київенерго". Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Рішення передбачає припинення договору, який існував понад 16 років. Ми нарешті повинні приступити до виконання наміченого плану по завершенню угоди з "Київенерго" та повернення майна міській громаді. Подальше зволікання у прийнятті цього рішення точно не на користь Києва, київської громади - тоді будемо мати додаткові технічні і фінансові ризики", - заявив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За словами Пантелєєва, рішення Київради передбачає інвентаризацію майна з подальшим поверненням його у власність міста.

"Мова йде не просто про повернення майна громаді, а повернення його в належному стані. Адже це дві величезні ТЕЦ, більше 3000 теплових пунктів, 2600 кілометрів мереж, 200 котелень, а також сміттєспалювальний завод "Енергія". Тобто величезний комплекс, який складається із 90 тисяч об'єктів різних за функціональним призначенням та технічним станом, нам необхідно проінвентаризувати", - сказав Пантелєєв.

Згідно з повідомленням, договір з "Київенерго" закінчується 31 грудня 2017 року. Проте наголошується, що договір триватиме ще на час опалювального сезону, до 26 квітня 2018 року.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що ПАТ "Київенерго" сформувало 25% боргів населення України за опалення.