ua en ru

Київрада вирішила залучити кредит у корпорації НЕФКО на 3 млн євро

Депутати Київради прийняли рішення про залучення кредиту у Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО, Nordic Environment Finance Corporation) на 3 млн євро для оновлення та встановлення енергозберігаючого обладнання в харчоблоках загальноосвітніх шкіл Києва. За таке рішення проголосували 66 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив заступник голови Київської міської державної адміністрації Руслан Крамаренко дане рішення ухвалено "з метою реалізації пілотного проекту з енергозбереження в бюджетних установах міста Києва, (по якому) заплановано проведення енергозберігаючих заходів на об'єктах комунальної власності територіальної громади, а саме заміна старих та встановлення нових одиниць енергозберігаючого обладнання в харчоблоках загальноосвітніх шкіл".

За його словами, цей комплекс заходів дозволить зекономити бюджетні кошти, які витрачаються бюджетними установами на оплату спожитих енергоносіїв. Проект рішення підготовлений за виконання положень Бюджетного кодексу, Цивільного кодексу, закону України про місцеве самоврядування. "Проект пройшов погодження. Основна сума кредиту, на яку видаються гарантії 3 млн євро та сума витрат, пов'язана з його обслуговуванням", - сказав Крамаренко.

Також в ході засідання неодноразово підкреслювалося, що сума, яка піде на обслуговування загального боргу міста Києва складає вже понад 1 млрд грн 200 млн.

Читайте також: Київрада ініціює внесення змін до Бюджетного кодексу щодо повернення 100% податку доходів з фізосіб до бюджету міста