ua en ru

Київрада приєднала Біличанський ліс до національного парку "Голосіївський"

Київрада підтримала проект рішення про погодження розширення меж національного природного парку "Голосіївський" за рахунок замель КП "Святошинське лісопаркове господарство" загальною площею 6,46 тис. га. За відповідне рішення проголосували 105 депутатів Київради, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Таким чином, Біличанський ліс отримає природоохоронний статус і буде охоронятися відповідно до законодавства про природний заповідний фонд. На його території буде заборонена будь-яка діяльність, що може призвести до погіршення стану навколишнього середовища. Зокрема, буде виділена заповідна зона, призначена для охорони найбільш цінних природних комплексів, де забороняється будівництво, вирубування дерев, стоянка автотраспорту, облаштування місць відпочинку, мисливство, рибальство, збирання трав і квітів. Туристичні маршрути та екологічні стежки можна буде прокладати в зоні регульованої рекреації", - зазначив голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль.

Нагадаємо, наприкінці червня повідомлялось, що Київський апеляційний адмінсуд визнав Біличанський ліс зеленою зоною Києва.