ua en ru

Апеляційний адмінсуд визнав Біличанський ліс зеленою зоною Києва, - прокуратура

Київський апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури Києва та скасував протиправні рішення Коцюбинської селищної ради про передачу в приватну власність земельних ділянок для будівництва житлових будинків в межах Святошинського лісопаркового господарства. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Києва.

"Таке рішення суду є доленосним для київської громади, що дає змогу надалі попередити знищення зеленої зони, вирубку Біличанського лісу та зберегти "зелені легені" столиці", - зазначив прокурор Києва Анатолій Мельник.

Прокуратурою Києва у лютому поточного року було внесено апеляційну скаргу на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва. Цим судом у грудні 2011 р. було відмовлено в задоволенні позову Київради щодо визнання протиправними рішень Коцюбинської селищної ради про землевідведення у приватну власність. В квітні голова постійної комісії Київради з питань екологічної політики Денис Москаль заявив, що Біличанському лісу буде надано природоохоронний статус.