ua en ru

Київрада прийняла за основу "Програму єдиного паркувального простору в місті Києві до 2015 р."

Київрада прийняла за основу "Програму єдиного паркувального простору в місті Києві до 2015 р." та постановила створити робочу групу, яка її доопрацює . За відповідне рішення проголосували 78 депутатів Київради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Програма передбачає збільшення паркувальних місць на 23 тис. машиномісць, в тому числі за рахунок будівництва паркінгів, за рахунок як перехоплюючих паркінгів, так і наземних та підземних в центральній частині міста. Також в програмі зроблений акцент на те, щоб виконати постанову Кабінету міністрів встановити на всіх паркувальних площадках паркомати, а, відповідно, перейти в безготівковий розрахунок", - зазначив директор КП "Київтранспарксервіс" Андрій Дудко.

Метою програми є збільшення кількості паркувальних місць, зменшення навантаження на вулично-дорожню мережу міста, покращення організації дорожнього руху в частині впорядкування робіт з паркування. Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації програми, становить 940,6 млн грн.

"Згідно до проекту, поданого Мінрегіоном, який зараз знаходиться на розгляді у Верховній Раді, передбачається наявність кількості паркомісць 10% від кількості населення. Так як в місті Києві зареєстровано близько 3 млн людей, то ми маємо забезпечити 300 тис. машиномісць. Зараз ми маємо близько 25 тис. паркомісць", - додав Дудко.

Також він зазначив, що середня собівартість наземного паркінгу в Києві становить від 10 до 20 тис. дол., а підземного - в середньому від 50 тис. дол.

Крім того, за словами Дудка, нові парковки можуть з'явитися на вул. Грінченка, під Європейською площею, біля станцій метро "Оболонь", "Сирець", "Іподром", "Академістечко" та "Червоний хутір".

Читайте також: КМДА планує додатково створити більше 22,6 тис. місць для паркування