ua en ru

Київрада прийняла процедуру декомунізації Києва

Київрада прийняла процедуру декомунізації Києва Фото: у Києві демонтують комуністичну символіку

У Києві до 24 серпня повинні зникнути всі зображення Леніна і "Серпа і молота"

Київрада на засіданні 14 травня 2015 р. прийняла процедуру декомунізації Києва, що передбачає демонтаж будь-яких зображень вождя комунізму Володимира Леніна та емблеми "Серпа і молота". За відповідне рішення "Про заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах, що належать до комунальної власності територіальної громади р. Києва" проголосували 86 депутатів, передає корреспонеднт РБК-Україна.

"Це рішення про заміну комуністичної символіки на будівлях комунальної власності", - заявив ініціатор рішення Олександр Вовченко.

Згідно з рішенням, процедура передбачає повну заміну всієї комуністичної символіки до 30 березня 2016 року.

Як пояснюють у прес-службі столичної влади, даним рішенням Департаменту комунальної власності виконавчого органу Київради (КМДА) доручено до 28 червня 2015 р. скласти перелік будівель і споруд комунальної власності, на яких розміщена комуністична символіка, і скласти графіки її демонтажу.

У свою чергу, балансоутримувачам зазначених будівель і споруд доручено виконати заходи з демонтажу комуністичної символіки до 24 серпня 2015 р., а до 31 березня 2016 р. - встановити замість демонтованих символів комунізму державну символіку України.

Нагадаємо, в кінці квітня постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків підтримала проект рішення про заміну комуністичної символіки на будівлях та спорудах Києва державною символікою України.