ua en ru

Київрада прийняла програму підвищення енергоефективності на 2011-2015 рр. вартістю 11 млрд грн

Київрада прийняла регіональну програму підвищення енергоефективності на 2011-2015 рр., на реалізацію якої необхідно 11 млрд грн. За дане рішення проголосувало 90 депутатів з зареєстрованих 106, передає кореспондент РБК-Україна.
Як зазначив заступник голови КМДА Олександр Мазурчак, дана програма на сьогоднішній день є одним з найактуальніших питань Києва і з міського бюджету на неї буде виділено 3 млрд грн.
"Дана програма розроблялась протягом року фахівцями Київського політехнічного інституту і вона є новим етапом в реформуванні житлово-комунального господарства і економії енергоресурсів у Києві. Нею передбачено надзвичайно велика кількість заходів, які треба зробити в місті Києві. Фінансування буде відбуватись за рахунок державного бюджету міського та залучення інвестиційних коштів і приватного капіталу. Мова йде про 11 млрд грн загального фінансування на 5 років, але з міського бюджету планується виділити десь до 3 млрд грн", - повідомив Мазурчак.
По його словам, згідно цієї програми в промисловості міста і бюджетній сфері пропонується утеплення фасадів будинків, під'їздів, модернізація покрівель, ремонт дахів. Установлення лічильників та модернізація системи освітлення в навчальних закладах.